CulturăNews

Gheorghe Zamfir, invitatul special al Festivalului RomânIA Autentică de la Peștișani

Scopul Festivalului ”RomânIA Autentică”-Hobița este susținerea și promovarea meșteșugarilor români dar și a tradițiilor și culturii românești. Celebrăm IA, element înscris de România în patrimoniului cultural imaterial al UNESCO, ca expresie vie a comunităților locale.

 

“Proiectul România Autentică se năștea în 2016 la inițiativa doamnei Cristina Chiriac cu sprijinul primarului comunei Peștișani, Cosmin Pigui. S-a născut din dragoste de neam, patrie, artă și frumos. Prin acest festival dezvoltăm și readucem în lumina prezentului cultura, arta și valorile tradiționale românești prin crearea de punți de legătură între trecut și viitor, între generații, între sectorul public și sectorul privat, între dimensiunea națională și dimensiunea europeană.

Anul acesta festivalul va avea loc în perioada 22-23 iunie. Vă vom aștepta cu peste 60 de meșteri populari și artizani din toate colțurile României, cu ateliere pentru copii și cu recitaluri folclorice de excepție.

Festivalul se va încheia duminică seara cu un recital extraordinar susținut de maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Metropolitană București.

Programul detaliat îl vom anunța în scurt timp!
Pe 22 și 23 iunie vă așteptăm la HOBIȚA, în Peștișani-comuna lui Brâncuși, județul Gorj!”, au anunțat reprezentanții Discover Peștișani.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button