Politică

Fost primar PSD, candidat AUR la o primărie din Gorj

Fostul primar PSD al comunei Logrești, Ion Băluță, a trecut la Alianța pentru Unirea Românilor Gorj și va candida din partea AUR pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an.

Ion Băluță a avut trei mandate de primar al comunei Logrești. În anul 2020, a pierdut alegerile în fața liberalului Mihai Vochița.

Primarul ales în urmă cu 4 ani a demisionat, însă, la nici un an de când a câștigat alegerile. Viceprimarul Pro România, Elena Țană, a preluat atribuțiile de primar interimar și a rămas în funcție până în prezent.

Potrivit unor informații, aceasta ar urma să fie susținută de PSD pentru o candidatură la alegerile din acest an.

Elena Țană îl va avea contracandidat pe fostul primar PSD, Ion Băluță, care a trecut la Alianța pentru Unirea Românilor.

“În primul rând, am ales această formațiune politică pentru faptul că cei de la PSD nu m-au mai dorit și și-au găsit alt candidat, iar cei de la AUR m-au dorit. S-au interesat, au aflat de realizările mele în perioada în care au fost primar, m-au contactat și, în final, m-am hotărât și am trecut la AUR. Voi candida la Primăria Logrești, altfel nu mă înscriam în AUR. Doresc să candidez la un nou mandat de primar, având în vedere că am mai lăsat lucruri pe care n-am putut să le realizez atunci. Eu am o perioadă de 12 ani de primar, o să mă duc la cetățeni să le amintesc ce am rezolvat și ce am realizat împreună cu ei în comuna Logrești și ceea ce vreau să realizez alături de ei în următorii 4 ani.

Nu știu cine va fi candidatul PSD, nici nu vreau să intru în bucătăria lor, am fost în bucătăria lor, nu mai sunt, e treaba lor ce fac. Nu a fost un reproș direct, am văzut o supărare că am pierdut alegerile tocmai eu, la care nu se așteptau. Le-am explicat că a fost o conjunctură și am crezut că lucrurile merg în continuare bine. După aceea, anul trecut, au fost alegeri în organizație, am fost reales președinte și după, dintr-o dată, am înțeles și am și văzut când au anunțat lista cu potențialii candidații că n-am mai figurat”, a precizat fostul primar.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button