NewsȘtiri

Fenomen extrem de rar care a fost surprins de gorjeni! Vezi ce înseamnă!

Spectacol inedit, in urma cu aproximativ o oră și jumătate, pe cerul Gorjului, în Târgu Jiu, Scoarța dar și în Bălești la care martori au fost locuitorii gorjenii.

În urma condițiilor meteo extreme, norii mammatus și-au făcut apariția. În timp ce astfel de fenomene continuă să ne surprindă, specialiștii recomandă oamenilor să fie pregătiți pentru schimbările bruște de vreme. 

Potrivit meteorologilor, aceștia se formează atunci când aerul rece de la înălțimi mai mari coboară în zona periferică a unei furtuni intense. Mișcarea descendentă dă naștere acestui model celular, cu aspectul unor “pungi” create la baza norilor de ploaie, de tip cumulonimbus sau de alte tipuri.

Norii Mammatus sunt cel mai adesea asociați cu furtuni puternice. Ei se extind adesea de la baza unui nor de tip cumulonimbus, dar pot fi găsiți și sub norii altostratus și nori cirrus, precum și nori de cenușă vulcanică. Potrivit OMM International Cloud Atlas, aceste formațiuni de nori au fost descriși pentru prima dată în 1894 de William Clement Ley.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button