News

Fabrica mare din România care se închide. Toți angajații vor fi concediați

Francezii vor închide divizia Plastic Omnium Lightning Systems din Iași, iar toți oamenii vor fi dați afară. Specialiștii vorbesc despre un declin al pieței de mașini electrice, care începe să se resimtă puternic și în țara noastră. Mai mult, producătorul vorbește despre necesitatea de a reduce și optimiza costurile de cercetare-dezvoltare.

Conform Profit.ro, investitorul francez vrea să se concentreze mai mult pa această divizie de cercetare-dezvoltare, inclusiv cea de software, cu scopul de a asigura rentabilitatea și dezvoltarea pe termen mediu și lung a diviziilor care pot fi profitabile. Societatea Plastic Omnium va fi dizolvată, astfel că toate posturile vor fi dizolvate și toți angajații vor fi concediați.

Firma din Iași e specializată în fabricarea de echipamente electrice de iluminat pentru autotutirmse și a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei și un profit de 470.000 de lei, la un număr total de 43 de angajați. La nivel global, grupul OPmobility are 152 de fabrici și 40 de centre de cercetare-dezvoltare în aproape 30 de țări.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button