News

Dispare un produs de la McDonald’s adorat de români

Vești proaste pentru iubitorii de McDonald’s. De acum încolo, în meniul restaurantului de tip fast-food nu vor mai găsi unul dintre cele mai iubite preparate. Decizia nu se aplică doar României, ci este valabilă în întreaga Uniune Europeană.

Mai exact, cel care va dispărea din meniul McDonald’s este Big Mac. Unul dintre cele mai populare și mai consumate produse a fost în centrul unui scandal de proporții care s-a încheiat în defavoarea McDonald’s.

Poate că nu multă lume știe, dar McDonald’s a fost implicat într-un proces cu Supermac’s, o altă firmă populară. În ciuda istoriei și a tradiției sale de peste 80 de ani, se pare că McDonald’s nu a reușit să iasă triumfător din acest proces.

Scandalul dintre McDonald’s și Supermac’s a început în urmă cu 7 ani. În 2017, Supermac’s acuza McDonald’s de copierea denumirii Big Mac. Supermac’s susținea că ei au fost primii care au numit așa celebru sandviș, în 1996.

În primă instanță, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală a considerat că acuzațiile aduse de Supermac’s nu sunt fondate. Compania irlandeză nu a fost deloc de acord cu decizia EUIPO, așa că a contestat-o.

Procesul dintre McDonald’s și Supermac’s a ajuns pe masa Tribunalului de la Luxemburg. Aici, argumentele avocaților care reprezentau McDonald’s au fost respinse, iar decizia EUIPO a fost modificată.

”McDonald’s pierde marca Big Mac în UE în ceea ce priveşte produsele din carne de pasăre. McDonald’s nu a dovedit utilizarea autentică într-o perioadă continuă de cinci ani în Uniunea Europeană în legătură cu anumite bunuri şi servicii.”, au declarat judecătorii, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button