Societate

Dezamăgire în rândul noilor angajați din CE Oltenia. Lider: Nu pot face nici împrumuturi în bancă

Liderul sindical de la Cariera Jilț Nord, Marius Berca, afirmă că cei 1800 de noi angajați din cadrul CE Oltenia nu pot face nici împrumuturi în bancă din cauza contractelor pe perioadă determinate.

Marius Berca crede că soarta celor 1800 de angajați din CE Oltenia încadrați pe perioadă determinată se joacă tot politic.

Sindicalistul de la Cariera Jilț Nord a observat că PSD și PNL „aruncă pisica” de la unii la alții în privința acestor salariați ale cărora contracte expiră la sfârșitul lunii.

Marius Berca afirmă că cei 1800 de noi angajați din cadrul CE Oltenia nu pot face nici împrumuturi în bancă din cauza contractelor pe perioadă determinată.

“Probabil, tot politic, în momentul actual, se joacă, dar noi, fără cei 1800 de angajați, unele cariere ar fi ca și închise fără personal, fiindcă personalul în producție este foarte, foarte slab. O să iasă în continuare oameni la pensie, zeci, sute o să iasă până la finalul anului, chiar o mie de oameni o să iasă la pensie și o să rămânem fără oameni în producție. Probabil, s-a așteptat rezultatul alegerilor acum, altceva nu se explică, dacă se așteaptă tot timpul pe ultimele zile un răspuns, nu văd ceva ok, fiindcă unele cariere depind de acei oameni la care li se face din 6 în 6 luni prelungire de contract.

Și cum vedem, acum, vremea și, în momentul actual, chiar m-am uitat acum pe sistemul energetic, ajungem să importăm 1500 de megawați, în loc să producem cu termocentralele noastre, să dăm front de lucru la excavatoare, să rezolvăm cu exproprierile, să menținem în continuare locurile de muncă. Mai bine importăm, dar, probabil, acum, importăm la un preț, cât mai avem termocentralele, dar după ce nu vor mai fi, o să importăm la preț triplu. Oamenii sunt dezamăgiți că nu pot să-și facă nici măcar împrumuturi în bancă sau alte lucruri, din cauza contractele pe 6 luni, pentru că toată lumea cere perioada nedeterminată. Acum, toată lumea așteaptă să vedem ce se întâmplă după alegeri. După alegeri, ori se alege praful, ori se încearcă să îndrepte ceva. Acum, dau vina unii pe alții, PNL pe PSD și invers”, a precizat liderul sindical.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button