Societate

Deficit de personal la o primărie din Gorj. Ce s-a întâmplat cu angajații

Primăria comunei Bîlteni se confruntă cu deficit de personal.

Primăria Bâlteni a fost obligată de Ordonanța austerității să desființeze 4 posturi. Asta a însemnat o reducere 10% din numărul total de posturi din organigrama primăriei.

Potrivit secretarului primăriei, Marius Popescu, Curtea de Conturi a solicitat să fie înființat un post de auditor. În plus, ANFP a informat, printr-o adresă, că trebuie angajat și un responsabil pentru relațiile cu publicul.

Primăria nu are niciun angajat care să se ocupe de atragerea fondurilor europene și a rămas și fără șef la biroul de taxe și impozite.

“Pe partea de funcționari publici au fost desființate un număr de 4 posturi, ceea ce înseamnă 10% din numărul total de posturi aprobate prin ordinul de prefect de la începutul anului. La Primăria Bâlteni, în prezent, sunt 39 de posturi din cele 43 care au fost inițial. Sperăm să ne vină înapoi, pentru că ne cam obligă legea să înființăm posturi de auditori. Trebuie să înființăm un post pentru relațiile cu publicul. Am primit o adresă în acest sens de la ANFP, iar Curtea de Conturi insistă pe această idee de a avea posturile de auditor. Mai avem patru posturi libere din care două merg către cele două funcții de care vă spuneam, rămânând doar cu două funcții pentru a acoperi nevoile celelalte. Nu avem nici om pe partea de atragere fonduri europene și nici șef la Taxe și Impozite. Momentan, ne descurcăm cum putem”, a declarat Marius Popescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button