News

Controale în gări și în trenuri. Ce au descoperit polițiștii

În perioada 21 – 23 mai a.c., polițiștii de la transporturi, împreună cu angajați feroviari, au acționat pentru prevenirea și combaterea sustragerilor de componente de la infrastructura feroviară.

Astfel, au fost controlați 147 de agenți economici, ce au ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase.

În urma activităților, au fost descoperite unele deficiențe privind infrastructura feroviară, care au făcut obiectul a 7 informări, pentru a fi luate măsuri de prevenire a furturilor.

Totodată, au fost efectuate 146 de instruiri ale personalului feroviar și au fost controlate 107 sisteme fizice de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

De asemenea, pe durata acțiunii, polițiștii au legitimat 2.635 de persoane, au constatat 10 infracțiuni și au aplicat 335 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 84.557 de lei.

Exemple:

  1. La data de 21 mai a.c., polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mehedinți au efectuat controale la două societăți comerciale, cu puncte de lucru în municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. 

În urma acestora, a reieșit faptul că, în perioada martie 2022 – aprilie 2024, respectiv iunie 2022 – aprilie 2024, acestea ar fi desfășurat activități de colectare a deșeurilor de la persoane fizice și ar fi reținut fără să vireze în termenul legal, prevăzut de lege, contribuția la fondul pentru mediu.   

Astfel, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de evaziune fiscală.

  1. La aceeași dată, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de poliție Transporturi Călărași, aflându-se în serviciul de patrulare a unui tren, au legitimat o persoană minoră, iar, în urma verificărilor în aplicația E-DAC, s-a constatat faptul că aceasta figura ca minor dispărut. Din verificări a reieșit faptul că aceasta ar fi plecat voluntar de la domiciliu, la data de 16 mai 2024, către municipiul Craiova, județul Dolj.

Minora nu a fost victima vreunei infracțiuni pe parcursul plecării voluntare de la domiciliu și a fost predată tatălui său.

  1. La data de 22 mai a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca –  Postul de  Poliție Transporturi Feroviare Satu Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în dimineața de 22 mai, fiind în exercitarea atribuțiilor de control și supraveghere la intrarea în serviciu a personalului, un bărbat din municipiul Satu Mare, având funcția de manevrant vagoane cu atribuții privind siguranța circulației feroviare, a fost testat cu aparatul alcooltest, constatându-se 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button