News

Cod galben de vreme rea în Gorj

Codul portocaliu de vreme rea a intrat în vigoare. Sunt vizate 19 județe și Capitala României. Vântul puternic a făcut ravagii în Hunedoara.

Fenomenele meteo extreme au făcut ravagii și în București, aici unde mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic. Pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe zone ale Capitalei.

Pe Calea Moșilor, la intersecția cu Bd. Carol, un panou publicitar a căzut pe carosabil, traficul rutier fiind îngreunat. De asemenea, în Piața Amzei și pe strada Pitar Moș, pompierii au intervenit pentru a îndepărta câteva elemente de construcție în pericol de cădere.

Mai mulți arbori au căzut pe autoturisme. S-a întâmplat pe Calea Griviței 97, pe strada Mătăsari și strada Secuilor. Totodată, un alt copac a fost pus la pământ pe Aleea Izvorul Crișului.

Este cod portocaliu de vreme rea în Capitală și 19 județe. Avertizările Administrației Naționale de Meteorologie au intrat în vigoare, marți dimineața, la ora 08:00. Restul țării se află sub cod galben de vânt puternic.

„Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara. Cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte. În Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp”, a transmis ANM.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button