News

Ce i s-a întâmplat Elenei după ce i-a trimis o sumă de bani lui „Brad Pitt”

Elena Cornea, o româncă stabilită în Ourense, Spania, de 12 ani, a devenit victima unei escrocherii sofisticate pe rețelele sociale, unde un impostor a pretins că este celebrul actor Brad Pitt. Cu promisiuni de cadouri extravagante și apartenența la un grup VIP, escrocul a reușit să o convingă pe Elena să îi trimită suma de 1.300 de euro.

Relația dintre Elena și falsul Brad Pitt s-a adâncit pe WhatsApp, unde impostorul a folosit un permis de conducere falsificat cu fotografia actorului pentru a-și valida identitatea. Elena a descris momentul ca fiind incredibil, crezând inițial că trăiește un vis.

Escrocul i-a promis ulterior Elenei un cadou substanțial: un pachet valorând 50.000 de dolari, plus diverse bijuterii și obiecte de valoare. În semn de „dovadă”, Elena a primit o fotografie cu cutia presupusului cadou, menită să o convingă de autenticitatea promisiunii.

Situația a luat o întorsătură neașteptată când Elena a fost informată că pachetul a fost reținut la vamă. Pentru a-l elibera, i s-a spus că trebuie să plătească 1.020 de euro. Deși inițial sceptică, Elena a fost în cele din urmă convinsă de persistența escrocului și a efectuat plata prin MoneyGram. Când a mers să ridice coletul, a descoperit cu stupoare că acesta nu exista. Mai mult, impostorul a cerut ulterior încă 3.000 de euro pentru a trimite coletul direct la adresa ei. În cele din urmă, Elena a descoperit că în spatele profilului lui Brad Pitt se aflau, de fapt, mai mulți escroci din Nigeria. Deși a încercat să-i blocheze, mesajele au continuat să sosească.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button