News

Cea mai populară băutură preferată de români conține urme de gândaci, muște și păianjeni

Cercetătorii germani au analizat 40 de sortimente de ceai, din comerț, consumate în toată lumea. Astfel, s-a ajuns la concluzia că plicurile de ceai conțin sute de urme genetice provenite de la gândaci, păianjeni și muște. De exemplu, într-un singur plic de ceai verde au fost depistate rămășițele a 400 de specii diferite de insecte.

 

Potrivit specialiștilor, aceste insecte și-au lăsat urmele așa cum se întâmplă și la om, prin salivă sau piele. În total, oamenii de știință au descoperit rămășițele a peste 1.200 de specii de insecte, de la 3.200 de nevertebrate. Lista conține gândaci, păianjeni, muște, purici, lăcuste, fluturi și altele.

Totuși, cercetătorii insistă asupra faptului că oamenii tot continuă să consume ceai, nicidecum insecte infuzate. Printre sortimentele de ceai studiate s-au numărat: ceaiul verde, menta, mușețelul și altele.

Realizatorii studiului susțin că urmele genetice găsite în plicurile de ceai pot furniza informații esențiale despre condițiile de creștere a plantelor, inclusiv posibile tratamente cu pesticide, precum și despre interacțiunile dintre plante și insecte, relatează Digi World.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button