News

Cățel lăsat pe bancheta din spate a unui autoturism. O persoană a sunat la 112


Un căţel pe care stăpâna lui l-a lăsat încuiat în maşină, pe caniculă şi cu geamurile autoturismului ridicate, a fost salvat de poliţiştii din Reşiţa după ce o persoană care a observat ce se întâmplă a sesizat autorităţile, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Poliţiştii au intervenit imediat şi au reuşit să scoată la timp animalul din interiorul maşinii, căţelul fiind vizibil într-o stare avansată de deshidratare, având în vedere temperatura ridicată din habitaclul autoturismului.

“În cel mai scurt timp, căţelul a fost dus la un cabinet veterinar, unde a primit îngrijiri de specialitate, iar acum este bine. Proprietara animalului a fost identificată ulterior de poliţişti şi sancţionată contravenţional”, precizează sursa citată.

Întrucât condiţiile meteo prevăd şi pentru perioada următoare temperaturi foarte ridicate, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor le reamintesc deţinătorilor de animale că au obligaţia de a respecta anumite măsuri ce ţin, între altele, de asigurarea unor spaţii răcoroase şi apă curată, limitarea plimbărilor la orele de vârf şi pe asfalt, deoarece acesta se încinge de la soare şi poate cauza arsuri la membre.

De asemenea, animalele nu pot fi lăsate nesupravegheate în maşină, nici măcar cu geamurile întredeschise şi pentru perioade scurte de timp, deoarece temperatura din interior creşte foarte mult în câteva minute şi există riscul deshidratării.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button