Societate

Câte mașini sunt în Târgu-Jiu raportat la numărul parcărilor

Numărul autoturismelor din Târgu-Jiu este, în acest moment, de trei ori mai mare decât locurile de parcare existente în municipiu.

Marcel Romanescu susține că, în prezent, în Târgu-Jiu, sunt circa 65.000 de autoturisme.

Numărul locurilor de parcare este de trei ori mai mic, adică aproximativ 20.000. Primarul Târgu-Jiului anunță că, pe viitor, sistemul de parcări va suporta modificări, în sensul că o mașină fără ITP nu va mai putea primi loc de parcare.

“O parte dintre aceste mașini parcate trebuie mutate din municipiul Târgu-Jiu, mai ales cele nefolosite. Sunt foarte multe mașini abandonate. Și, acum, în zona CET-ului, avem câteva zeci de mașini care au fost scoase din oraș. Nu mai poți și cred că sistemul ăsta pe care l-am implementat în regulamentul trecut va suporta modificări, în sensul că o mașină care nu are ITP-ul făcut sau dacă nu vii cu o mașină care nu are ITP și care este în stare bună de funcționare, nu mai poți primi loc de parcare, pentru că în continuare, în Târgu-Jiu, sunt locuri de parcare ocupate de cei care dețin mașini și pe care le folosesc ca spații de depozitare.

Nu e normal. Indiferent ce am vrea să facem, trebuie să recunoaștem că indiferent cine ar veni în poziţia de primar sau cine ar putea asigura majoritate în consiliul local, de la 65.000 de autoturisme, câte sunt, astăzi, în Târgu-Jiu, până la 20.000 de locuri de parcare, cât poate oferi municipiul Târgu-Jiu este distanță foarte mare. Și, atunci, trebuie să îmbinăm utilul cu plăcutul. Adică, pe de-o parte să asigurăm un sistem de transport fluent, care să preia o mare parte din cetățenii care vor să ajungă pe raza municipiului Târgu-Jiu, pentru că nu întâmplător am introdus acele 2 curse noi spre prelungirea Pandurii-Jiețe, și pe la Parcul de la Coloană, spre zona Centrală”, afirmă edilul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button