News

Călugăr de la Mănăstirea Frăsinei, arestat pentru act sexual cu un minor

UPDATE: Surse judiciare ne-au mărturisit că doi copii ar fi fost agresați sexual de către îngrijitorul și călugărul de la Frăsinei. Este vorba despre doi frați de 9 și 11 ani. Faptele s-ar încadra la viol în formă continuată.

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un îngrijitor al lăcașului de cult au fost arestați zilele trecute sub acuzații extrem de grave. Potriviți unor surse judiciare, cei doi sunt învinuiți de comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor în vârstă de 9 ani, cel mic povestindu-i tatălui său cum a fost exploatat sexual de un tânăr. Părinții copilului, domiciliați în comuna Muereasca, au mers atunci la Poliția Râmnicu Vâlcea și au depus o plângere penală, anchetatorii efectuând o percheziție domiciliară pe raza municipiului acolo unde au găsit mai multe materiale pornografice.

Ei bine, de aici, polițiștii au mers pe fir, reușind să afle că, de fapt, minorul a fost supus unor perversiuni sexuale inclusiv de către călugărul Nicodim, de la Mănăstirea Frăsinei. Copilul era ademenit în chilia monahului, el mergând acolo după ce călugărul îi dădea anumite semnale.

Aceleași surse judiciare ne-au dezvăluit că atât călugărul în vârstă de 40 de ani, cât și individul care filma și, de asemenea, profita de actele sexuale, în vârstă de peste 40 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea faptelor de care sunt acuzați, ei riscă până la 7 ani de închisoare.

Cercetările continuă. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. Eventualele fapte penale sunt personale și nu au legătură cu Mănăstirea Frăsinei, Arhiepiscopia Râmnicului sau BOR în general.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button