News

O familie din Bălești s-a mutat în coteț de teama cutremurului

O familie din Gorj s-a mutat în coteț de teama cutremurului. Oltenii nu mai au liniște după seismul de 5,7 ce a avut loc pe 14 februarie. De atunci, s-au mai înregistrat peste 550 de replici.


În Gorj, peste 50 de construcţii au fost afectate: au căzut bucăţi de tencuială şi pereţii s-au crăpat. Oamenii se tem de un nou cutremur puternic. Ultimul cutremur semnificativ a avut loc sâmbătă seara, tot în Gorj și a avut magnitudinea de 3,6 pe Richter, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

 

În comuna Bălești oamenii nu pot să doarmă noaptea de teama unui nou cutremur.  O familie şi-a părăsit locuința şi şi-a făcut adăpost în coteţul găinilor.

“Ne-am amenajat cu folie de plastic şi am separat acolo, puii îi mutăm, aseară aşa am dormit”, spune femeia speriată din Gorj.

Copiii şi nepoţii acestei familii au părăsit comuna de frică, după ce pereţii locuinţei au început să se crape. Gospodăria însă nu o poate lăsa în urmă.

Această familie nu este însă singura care a decis să ia astfel de decizii după valul de cutremure. Mulți dintre cei care locuiesc în blocurile din Târgu Jiu au fugit de la oraș la țară, chiar de la primul seism. Replicile care au urmat i-a determinat să plece în masă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button