News

Atenție! S-a schimbat formula de calcul la RCA

KPMG, firma angajată să calculeze pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prețurile de referință pentru RCA, va opera mai multe schimbări ale formulei de calcul, astfel încât rezultatul final să reflecte cu mai mare precizie realitatea din piață, au declarat, pentru Economica, surse din zone diferite.

Această mișcare, susțin alte surse, ar putea fi una cu bătaie pe termen lung, în condițiile în care, după ce expiră actuala formă de plafonare a prețurilor maxime pentru asigurarea de răspundere civilă auto, tariful de referință are șanse să devină ancora de care se va lega un viitor sistem de reglare a prețurilor care să nu fie contestat de Comisia Europeană.

Pe lângă tarifele speciale pentru bucureșteni se va elimina și legarea tarifului de capacitatea motorului, fiind luată în calcul puterea. De asemenea, se ia în calcul introducerea încă unui segment nou, anume camioanele peste 18 tone. Acum acestea intră în categori mai largă a camioanelor peste 16 tone și influențează prețurile finale prin daunalitatea lor foarte ridicată.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button