Societate

Acuzații la adresa unui primar din Gorj.” Suntem mai rău ca-n Coreea de Nord!”

Consilierul local USR de la Bumbești-Pițic, Claudiu Golu, acuză că, sub conducerea primarului liberal al localității, Irina Cojocaru, în comună s-a ajuns “mai rău ca-n Coreea de Nord”.

Claudiu Golu susține că din cauza unor postări pe care le-a făcut, pe pagina de socializare, s-a ales cu două procese din partea primarului PNL al comunei Bumbești-Pițic, Irina Cojocaru. Potrivit consilierului USR, edilul i-ar fi cerut daune de circa 70.000 de lei. “M-a chemat în judecată, pentru că eu, fiind consilier local, am făcut niște drumuri balastate. Firma a luat lucrarea și apoi primăria a plătit transportul utilajelor, am făcut publice toate aceste chestii și doamna primar m-a dat în judecată fiindcă este stresată pe aceste lucruri și nu poate face nimic la primărie. A câștigat în prima instanță la Novaci, apoi a pierdut la Târgu-Jiu. Oricum, procesul s-a anulat. Mai are un proces cu mine pentru că m-a dat în judecată pentru că doamna primar a plecat în iunie la mare, iar mașina primăriei, a consiliului local a parcat-o în curte la dânsa și a stat o săptămână închisă mașina. Eu am fost, am filmat mașina și mi-a intentat proces că a aflat lumea că nu e acasă și i-au dispărut lucruri. Totul continuă mereu cu tot felul de amenințări, poliție, pune pe mine totul, pentru că nu sunt de acord cu ea cu ce este în consiliul local. Mai este un consilier local de la PMP, care este cu mine, adică suntem atenți la banul public și are proces și cu el, pe toată lumea dă în judecată, îi amenință pe cei care sunt contra ei. Mi-a cerut în primul proces 40000 de lei și în al doilea 30000 de lei, iar consilierului PMP 4 miliarde de lei vechi daune morale. Suntem mai rău ca în Coreea de Nord, dacă vorbești, ești executat”, spune alesul local.

“Caut candidat și nu găsesc. Oamenilor le e frică”.

Claudiu Golu susține că fostul primar al comunei Bumbești-Pițic, Michi Nioață, ar putea candida în 2024 pentru un nou mandat, pentru că în acest an se va reabilita după condamnarea la închisoare pentru fraudarea fondurilor europene. Consilierul Uniunii Salvați România afirmă că și el caută un candidat pentru USR, însă afirmă că nu găsește, pentru că oamenilor le-ar fi frică să intre într-o competiție electorală cu primarul PNL, Irina Cojocaru. „S-a auzit un zvon că Michi Nioață va candida din nou la primărie în 2024, tot dânsa l-a auzit. Dânsa zice că nu-l va lăsa să candideze, fiindcă are o grămadă de probleme și ea îi va face probleme din nou și nu va veni niciodată la primărie. Deci, dacă cineva va candida, imediat devii dușmanul ei. Femeia dorește să candideze în continuare și vrea să fie singură, cum spune ea, că va ieși 90% data viitoare. Vă spun sincer că oamenilor le este frică. Eu caut un candidat la USR, pentru că nu mai candidez eu și nu găsesc pe cineva, pentru că le este frică să nu devină dușmanul Irinei Cojocaru. Eu nu mai candidez, pentru că mai am și alte chestii, plec din comună câte o săptămână, dar la consiliu candidez. Michi Nioață poate candida, pentru că anul acesta iese din restricția de a nu putea folosi funcții publice cât a avut ani de închisoare. Acum, nu știu dacă este adevărat că va candida, dar Nioață are o șansă mare”, a conchis Claudiu Golu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button