Societate

Acuză presiuni înainte de debutul campaniei electorale. Ce a pățit un deputat de Gorj

Președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, acuză presiuni la adresa sa înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie.

Radu Miruță acuză că directorul general adjunct de la Antifrauda, Florin Ninu, ar fi accesat “ilegal și abuziv” baze de date ale instituției pe care o conducea pentru a căuta despre el informaţii cu care ar putea fi şantajat politic.

Deputatul a aflat aceste lucruri din raportul corpului de control al ministrului de Finanţe.

„Începând de astăzi, în fiecare dintre cele 70 de localități ale județului Gorj, colegi de-ai noștri vor veni spre dumneavoastră pentru a vă ruga să semnați pe un tabel astfel încât candidații Dreptei Unite să apară pe buletinul de vot. Știu că este greu, știu că se pune presiune pe dumneavoastră, știu că sunteți amenințați, însă nu există altă variantă pentru a scoate acest județ din captivitate. Am pățit-o și eu, am observat, zilele trecute, într-un raport de control al ministrului de Finanțe, că într-un mod ilegal, într-un mod abuziv, directorul Antifraudă a scormonit în baze de date, căutând lucruri cu care să mă agate. Nu a reușit să găsească nimic, decât să observe că există în politica din România oameni care fac bani și fără mama, și fără tată și pe fără contracte cu statul și fără a fi racordați la pixul unui politician. Sunt oameni care au ales să intre în politică după ce au învățat și sunt oameni care câștigă bani din ce au învățat.

Un astfel de om nu a ajuns acolo printr-un concurs, nu a ajuns acolo în urma unor rezultate profesionale deosebite. A ajuns acolo din pixul unui politician PNL, care folosește instituțiile statului român în scopuri malefice astfel încât să caute parametrii cu care să hărțuiască pe cei care îi fac opoziție politică. Cu fiecare astfel de metodă pe care ei încearcă să o folosească împotriva celor care scot capul în politică și arată cum se poate face în județul Gorj și o altfel de politică, pe noi nu ne face decât să devenim mai puternici, mai implicați și să ne valideze faptul că ceea ce am făcut până acum a fost un lucru bun. Știm că deranjăm, ni se transmit prin toate metodele tot felul de semnale, însă vă spun foarte răspicat că vom deranja și mai tare, pentru că vă simțim vulnerabili, pentru că am avut capacitate în acești 4-5 ani de zile să arătăm că se poate face în acest județ captiv și o politică altfel”, a precizat parlamentarul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button