Societate

Acuză angajări cu scop electoral la CE Oltenia

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, acuză că s-ar fi făcut angajări pe pile și relații în scop electoral, în ultimul an, la Complexul Energetic Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia ar fi făcut circa 1000 de angajări în ultimul an, potrivit unor informații apărute în ultimele zile.

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, acuză că angajările s-ar fi făcut “pe pile și relații” în scop electoral, având în vedere că, în 2024, vor avea loc 3 tururi de alegeri.

„Nu este vorba numai de foști pensionari. Sunt și alte pile și relații prin procedura carnetelor de partid. Ei fac niște artificii foarte dubioase, în sensul că angajează la Minprest sau Medserv Min, la societățile la care este acționar CEO, iar după aceea îi detașează în CEO, dar tot pe perioadă determinată. Acum, într-adevăr, sunt foarte mulți angajați pe varianta asta pentru a obține voturi și mai țin pe acești amărâți pe care i-au angajat, acei 1800, de fapt, cu pensionari cu tot sunt 2400, gândiți-vă că sunt peste 3000 și ceva de oameni, cărora vor să le mai prelungească încă un an de zile, pentru că, după perioada de 6 luni de zile, au dreptul să prelungească câte un an pentru a trece alegerile și a beneficia de voturile acestor oameni care sunt angajați zilieri în CEO. Aceste angajări s-au făcut pe recomandări cu influență politică din zona Mehedinți, recomandări cu influență politică de la cele două partide aflate în alianță și, nu în ultimul rând, altfel de influențe ale celor din conducere și ale liderilor de sindicat”, afirmă sindicalistul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button