Secretul celebrei salate de boeuf a lui Chef Florin Dumitrescu
Salata de boeuf este unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească, iar chef Florin Dumitrescu a reușit să îi aducă un plus de rafinament și savoare, transformând-o într-un adevărat deliciu culinar.
Salată de boeuf chef Florin Dumitrescu – Ingrediente
300 g de cartofi fierți
150 g de morcovi fierți
80 g de mazăre fiartă
80 g de gogoșari murați
80 g de castraveți murați
400 ml de ulei de floarea soarelui
2 linguri de muștar
1 lămâie
Pentru început, carnea se pune la fiert întreagă într-o oală de dimensiuni adecvate. După ce s-a fiert, se scoate din oală și se lasă să se răcească.
Între timp, legumele se fierb întregi. Odată fierte, acestea se scot din oală, se lasă la răcit și apoi se taie cubulețe de aceeași mărime.
Deși rețeta pare simplă, cu ajutorul secretului lui Chef Florin Dumitrescu, salata de boeuf devine cu adevărat specială. Iar acest truc nu are legătură cu maioneza. Chef Dumitrescu subliniază importanța acordării unei atenții deosebite legumelor.
Cheia constă în modul de amestecare a ingredientelor și ordinea în care se realizează acest proces.