Societate

Zăcăminte de metale rare într-o comună din Gorj, descoperite de un afacerist

Zăcămintele de metale rare, Titan și Zirconiu, din comuna Glogova, au stârnit interesul unui investitor român.

Un afacerist român a concesionat o suprafață de 6 hectare de teren din comuna Glogova.

Potrivit primarului Gheorghe Alpredi, investitorul ar mai vrea să ia în concesiune încă 15 hectare pe care să construiască niște hale și să realizeze un parc fotovoltaic.

Dacă afacerea se va concretiza, ar urma să fie create, în primă fază, circa 25 de noi locuri de muncă.

“Deja am pornit discuții cu o firmă care vrea să deschidă la noi o fabrică și a concesionat un teren unde au fost zăcămintele nisipul, care este bogat în Titan și Zirconiu. Sper să avem o finalitate în acest proiect și să creăm câteva zeci de locuri de muncă, pentru că este absolut necesar, pentru că alternativa din minerit deja începe să dispară. Dacă cei care sunt interesați, acum, o să vadă în asta o oportunitate de afacere și dacă prețurile în piață o să fie favorabile și lor, sigur vom avea o finalitate a acestor investiții. La momentul actual, i-a fost concesionată o suprafață de 6 hectare de teren. Urmează să vedem unde putem să-i concesionăm o suprafață pe care și-o dorește, de minim 15 hectare în vederea dezvoltării acestei afaceri, fiind vorba de montarea de panouri solare pentru energie electrică pentru consumul propriu și halele de separare a metalelor de acest nisip”, a precizat Gheorghe Alpredi.

Publicitate

Articole asemănătoare:

3 Comentarii

  1. Zeci de ani au exploatat canadienii din zacamintele pe râul Motru ,nu e o descoperire recentă. Plus că au o radioactivitate ridicată așa că aveți grijă unde vă angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button