Societate

Vor să realizeze un spital nou la Gorj. În ce oraș va fi construit

Autoritățile locale din orașul Novaci vor că construiască un corp nou pentru spitalul din localitate cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Investiția în noul corp de clădire al spitalului din Novaci se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro și ar putea fi realizată cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit managerului Emil Grigore, clădirea ar urma să aibă 5 etaje, la parter fiind prevăzută cu un ambulatoriu integrat.

Autoritățile locale au realizat studiul de fezabilitate, iar acum așteaptă să depună proiectul pentru a obține finanțarea.

“Vrem să facem un ambulatoriu integrat și să mutăm tot ce înseamnă secții chirurgicale: Chirurgie, Ortopedie, ORL, Ginecologie. La demisol, va fi doar aparatură radiologică: CT, RMN, Radiologie. La parter, vor fi cabinete de ambulatoriu. După aceea, sălile de operație pe fiecare etaj în parte. E o clădire de cinci etaje. Studiul de fezabilitate este făcut deja. Ghidul de finanțare a fost făcut. Urmează să vedem că vor putea fi depuse dosarele. Investiția se ridică la 35 de milioane de euro. Este o investiție de care depindem foarte mult și de care avem mare nevoie, pentru că spitalul știți că funcționează într-o clădire improprie, care a fost destinată pentru a funcționa un cămin de bătrâni. Acum, după normele europene trebuie să asiguri niște spații. Pentru noi ar fi extraordinar de bine. Acolo ar fi vreo 55 de paturi. Ne-ar prinde foarte bine o asemenea clădire. Se va realizat prin PNRR. Va fi construit lângă spital pe un teren pe care-l deține primăria. Noul corp de clădire va fi legat prin intermediul unei pasarele de corpul de spital existent”, afirmă managerul Emil Grigore. Spitalul din Novaci a obținut fonduri europene pentru dotarea cu aparatură necesară combaterii infecțiilor nosocomiale.

Investiția se ridică la circa 2 milioane de euro.

În plus, tot cu bani europeni va fi digitalizată unitatea medicală. Managerul Emil Grigore așteaptă să semneze contractul în valoare de aproximativ 450 de mii de lei.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button