News

VIDEO. Persoană arestată pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 9 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Brașov, la locuința unui bărbat, de 39 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Video: https://youtu.be/Ko_U2RW_Z1E

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, pe parcursul anului 2024, acesta ar fi înființat și dezvoltat o cultură de canabis indoor, în scopul comercializării către consumatori din județul Brașov.

În urma percheziției, în una dintre camerele locuinței, modificată și amenajată în scopul creării unui ecosistem închis pentru cultivarea plantelor, polițiștii și procurorii au descoperit și indisponibilizat o instalație destinată cultivării indoor a plantelor de canabis, camera fiind securizată prin intermediul unui sistem de închidere monitorizat.

De asemenea, în locuința bărbatului a fost descoperit și un cort, 15 plante de canabis, aflate în diverse stadii de dezvoltare.

La data de 9 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea bărbatului.

La data de 10 iulie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a admis propunerea de arestare preventivă a persoanei cercetate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button