News

Veşti bune pentru 350.000 de români: vor primi cardurile de energie cu 1.400 de lei

Veşti bune pentru 350.000 de români. Vor primi cardurile de energie în următoarele zile. E vorba de cei care nu au putut face dovada numărului de persoane care locuiesc la aceeaşi adresă. Poşta Română a adunat declaraţii pe propria răspundere. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi distribuite oamenilor prin poştă, iar, odată primite, românii le pot utiliza pentru plata facturilor la energie direct la poştaş, la orice oficiu poştal sau chiar online. Ajutorul se va acorda în două tranşe, a câte 700 de lei. 1.7 milioane de gopodării au primit deja cardul de energie.

Ministerul Proiectelor Europene anunţă că lista beneficiarilor cardului de energie a fost actualizată după colectarea declaraţiilor pe propria răspundere, iar alţi 350.000 de români urmează să primească sprijinul de 1.400 de lei pentru plata facturilor la utilităţi. Până în prezent, s-au făcut 225.000 de plăţi cu aceste carduri, în valoare totală de peste 71.000.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), pentru situaţiile în care nu s-a putut stabili câţi oameni stau la aceeaşi locuinţă, Poşta Română a iniţiat un proces naţional de colectare a unor declaraţii pe propria răspundere, în care potenţialii beneficiari au prezentat situaţia clară a locului de consum.

Poşta a strâns 458.323 astfel de declaraţii, iar în urma verificării lor s-au descoperit 350.738 de noi locuri de consum eligibile, pentru care se vor distribui cardurile în următoarele zile. Alte aproximativ 1,7 milioane de gospodării au primit deja cardul de energie.

De asemenea, în această perioadă, Poşta Română a emis 590.087 înştiinţări privind neeligibilitatea (303.678 înştiinţări pentru persoanele cu venit peste 2.000 lei şi 286.409 înştiinţări în cazul în care venitul mediu pe loc de consum este mai mare de 2.000 lei), care vor fi distribuite în toată ţara până la 7 martie.

Sursa: observatornews.ro

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button