News

Trendul de pe TikTok în care oamenii primesc bani pentru a suna la 112. Provocarea a pus Poliţia Română pe jar

În timp ce apelurile reale la 112 sunt esențiale pentru intervenții rapide și salvarea de vieți, un număr considerabil de adolescenți ocupă linia cu glume și farse, punând în pericol răspunsul la situații de urgență reale.

O martoră a relatat pentru Digi 24 cum adolescenții se amuzau și interacționau în direct pe TikTok în timp ce făceau aceste apeluri neserioase către serviciul de urgență.

„Spuneau că o să sune, la o anumită sumă strânsă, la 112 și o să își bată joc de «gabori». Spuneau că au mai sunat la un moment dat și a stat cu agenta în telefon și i-a spus că e închis în baie și că nu poate să respire și doamna îi spunea ce să facă, cum să respire, dar l-a bufnit râsul”, a dezvăluit pentru sursa citată, femeia care a văzut cum decurge o astfel de farsă făcută pe Tik Tok.

Poliția subliniază gravitatea socială a acestor fapte, fără a detalia măsurile concrete pentru descurajare. În 2023, au fost înregistrate 10 milioane de apeluri la 112, iar aproximativ jumătate dintre ele au fost false.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button