Societate

Tensiuni între lideri sindicali din Energie: „Doljul are premierul și șeful Casei de Pensii, dar nu știu de Legea nr.197”

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, îl taxează pe liderul sindical de la Termocentrala Craiova 2, Florin Cimpoieru, după ce a spus că “sindicalismul din CE Oltenia a murit”.

Florin Cimpoieru a criticat, zilele trecute, lipsa de reacție a sindicaliștilor din CE Oltenia la vizita de vineri a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Liderul sindical de la Craiova 2 a spus că, în opinia sa, “sindicalismul din CE Oltenia a murit odată cu pacea de la Rovinari”. Manu Tomescu este deranjat de aceste declarații. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari îi reproșează lui Florin Cimpoieru că nu s-a luptat destul de mult la Dolj astfel încât să afle de problema Legii nr.197/2021 și premierul Nicolae Ciucă și președintele Casei Naționale de Pensii, având în vedere că ambii sunt din acest județ. “Florin Cimpoieru nu a spus că, luna asta, președintele lui, fiind în Federația Energetica, au avut discuții la Ministerul Energiei fix cu Virgil Popescu. Deci, practic, chiar la 2 zile după ce a fost externalizată Craiova 2, cei de acolo, deci colegul lui Cimpoieru, a avut întâlnire cu ministrul Energiei și n-am auzit nicio poziție, că l-ar fi luat de gât sau că i-a dat cu pancarta în cap. Dar noi ne-am obișnuit, când cineva nu vrea să mai participe sau să nu mai facă ceva, caută tot felul de motive. Ați văzut cum, de 2 ani, au plecat de lângă noi sindicaliști, președinți de sindicate, invocând tot felul de motive și, culmea, acestea tot în capul meu s-au spart. Ce pace a fost aici la Gorj? Păi noi, aici la Gorj, cei care protestăm, am reușit să ajungem până aici cu Legea 197, încât toți politicienii de Gorj vorbesc despre această lege. Și ce mă miră pe mine e că un lider de sindicat din Dolj, acolo unde parlamentarii de Dolj habar n-au despre această lege, unde Doljul are prim-ministrul României, pentru că domnul Ciucă este din Dolj și președintele Casei Naționale de Pensii este tot din Dolj. Toți acești demnitari habar n-au de Legea 197, atât de multă bătălie a dus Cimpoieru la Dolj. M-am rugat de ei de 2 ani să se facă și în partea Doljului ce facem noi, la Gorj, să ne ajute și parlamentarii de Dolj. Vin și ne dau nouă lecții cum ar trebui să facem noi aici. Noi aici știm ce avem de făcut. Să facă și alții în alte județe”, a conchis Manu Tomescu.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button