Trebuie să vezi asta!

România ar putea trimite rachete Patriot în Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști în SUA, după întrevederea avută cu președintele Joe Biden, dacă România ia în considerare să ajute Ucraina în războiul cu Rusia și în domeniul apărării aeriene, prin sisteme de rachete Patriot.

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis să discutăm aceste chestiuni.” În prezent, în România există un singur sistem de rachete Patriot funcțional, iar Klaus Iohannis spune că țara noastră nu va renunța la el. În schimb, România ar putea renunța la unul dintre sistemele care sunt deja ”în faze avansate de operaționalizare”.

Klaus Iohannis: ”Există, evident nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate și, în acest fel, în ultimele săptămâni este o discuție destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei. România dispune de astfel de sisteme și atunci, sigur, am fost întrebați și noi. Și președintele Biden a adus această chestiune în discuție și am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni. Asta însemnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem să punem problema, ce putem să oferim și, evident, ce putem să primim în schimb, pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană. Eu cred că vom găsi o soluție.”

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button