Societate

Retehnologizarea UM Sadu. Ce așteptări are primarul Bobaru după vizita lui Ciucă

Președintele Partidului Național Liberal, fostul premier, Nicolae Ciucă, a vizitat, săptămâna trecută, Uzina Mecanică Sadu.

Nicolae Ciucă a promis, miercuri, în urma vizitei pe care a făcut-o la Uzina Mecanică Sadu, sprijin pentru că fabrica de armament să primească în continuare comenzi, iar locurile de muncă ale celor circa 600 de angajați să nu fie puse în pericol.

Primarul PSD al orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, afirmă că ar fost și mai îmbucurător, dacă liderul Partidului Național Liberal ajungea la uzină pe vremea când a fost premier său ministru al Apărării.

“Pentru mine este un lucru îmbucurător că domnul Ciucă a ajuns la Uzina Mecaniză Sadu, dar ar fi fost și mai îmbucurător, dacă domnul Ciucă ar fi ajuns la UM Sadu, când era premier său ministru al Apărării, pentru că Uzina Mecanică Sadu este un agent economică cu implicații majore în industria de apărare, dar și așa este foarte bine că a venit și așteptăm rezultatele. Ar fi mai bine, dacă anumiți decidenţi politici sau din sfera administrativă ar veni la Uzina Mecanică Sadu și în alte perioade, nu numai în aceste perioade fierbinți. Dacă ar mai și face ceva concret, ar fi chiar îmbucurător.

Și eu cred că pentru zonă și mai ales raportat la specificul acestei întreprinderi ar fi o pierdere majoră, chiar pentru sistemul de apărare să pierdem. Suntem singurul fabricant de muniție de calibru mic din România și așa cum se prezintă lucrurile militar și geostrategic în perioada actuală, cred că este o piesă importantă pe această hartă. Așteptăm să vedem să se materializeze aceste promisiuni, dar mai întâi de toate să nu uităm că UM Sadu are 11 milioane de euro în conturi de 5 ani de zile și cred că primă urgență ar fi să cheltuim acești bani, să retehnologizăm fabrica, să dăm salarii decente la oameni și să încercăm să dinamizăm încă un pic această activitate economică și, implicit, acest agent economic important”, a conchis Constantin Bobaru.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button