Societate

Recalcularea pensiilor foștilor mineri. La ce acord a ajuns un lider din CE Oltenia cu Casa de Pensii

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, a ajuns la o înțelegere cu șefii Casei de Pensii Gorj privind recalcularea pensiilor foștilor mineri.

Federația Națională a Muncii a renunțat la protestele pe care le-a făcut în fața Casei de Pensii Gorj.

Președintele FNM, Constantin Crețan, a ajuns la un acord cu conducerea instituției.

Potrivit înțelegerii, vor avea întâlniri în fiecare joi pentru a discuta pe tema recalculării pensiilor foștilor mineri în baza Legii nr.197/2021.

Până în prezent, instanțele de judecată au emis aproximativ 140 de decizii de recalculare a pensiilor.

“Am discutat și am stabilit ca, în fiecare joi, să avem un program de întâlnire între ora 13:00 și 14:00 la care să participe șefii de filiale ale federației sau cineva din Biroul executiv. Se vor analiza deciziile judecătorești și dacă s-a făcut corect calcularea de către Casa de Pensii. Dar, se pare că, în ultimele decizii primite, nu s-a respectat întocmai calculul corect al pensiei. Aceste lucru ne fac să ne îndreptăm către experții contabili care sunt în domeniu pe Casa de Pensii pentru a face o expertiză contabilă privitor la cuantumul acestor pensii.

Expertiza contabilă nu poate să fie denunțată de către Casa de Pensii, având în vedere că expertul contabil pe care îl avem va face o expertiză și este îndreptățit să facă acest lucru prin care să se calculeze corect cuantumul pensiei, iar executorii judecătoreşti vor executa Casa de Pensii pentru aceste sume. Până acum, avem peste 140 de decizii de recalculare a pensiilor în Hunedoara, Gorj, parţial în Mehedinți și continuă să vină”, a precizat liderul sindical.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button