Știri

Protest la AJOFM Gorj. Ce spune directorul instituției

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj au continuat, și luni, protestele în fața sediului instituției din Târgu-Jiu.

Funcționarii AJOFM Gorj sunt nemulțumiți de lefurile pe care le primesc și cer egalizarea lor cu cele ale colegilor de la Agenția Națională. Directorul Romeo Chiriac afirmă că salariile pe care le încasează angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj sunt printre cele mai mici, în ciuda faptului că reprezintă instituția cu” cu cea mai mare absorbție de fonduri europene”. “Colegii solicită egalizarea salariilor cu cele ale Colegilor de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. După cum se știe, noi lucrăm cu un număr subdimensionat de personal. Suntem 38 de funcționari publici la nivelul județului Gorj și avem cele mai mici salarii dintre funcționarii publici din sectorul bugetar. Atât Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, cât și noi, Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă suntem printre instituțiile cu cea mai mare absorbție de fonduri europene. Atât timp cât alte instituții au reușit să egalizeze salariile și li s-au aprobat, ba mai mult, la unele le-au fost și mărite, considerăm că suntem îndreptățiți și noi pentru a ni se egaliza salariile. Deci, nu cerem o mărire, ci o egalizare. Angajații acuză și lipsa condițiilor adecvate. Avem aparatură IT depășită, este foarte veche, dar conducerea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă a făcut demersurile necesare și, anul viitor, vom avea calculatoare noi și putem să ne desfășurăm activitatea în condiții foarte bune”, afirmă Romeo Chiriac.

Ce salarii au funcționarii AJOFM Gorj?

Un consilier superior din cadrul AJOFM Gorj are un salariu de 4200-4300 lei. Potrivit directorului Romeo Chiriac, în alte instituții publice lefurile sunt duble. “La noi, un consilier superior are un 4200-4300 de lei, iar la alte instituții publice, pe care nu vreau să le nominalizez, salariile sunt duble. Deci, poate, un funcționar simplu, fără nicio funcție de conducere de la alte instituții, are salariul mai mare decât directorii de la noi. Și dacă la alte instituții s-a putut și s-a putut egalizarea salariilor, pe lângă faptul că la altele s-au și mărit, considerăm că și noi putem, practic, suntem o mână de oameni în cadrul ministerului și cred că efortul bugetar nu este așa de mare. Așa cum s-a reușit mărirea salariilor și la cadrele didactice, ceea ce e foarte bine, până la urmă, devalorizarea asta a dus la foarte multe lucruri complicate și considerăm că efortul bugetar nu ar fi mare. Noi nu suntem câte cadre didactice sunt, câți medici și considerăm că se poate face și pentru instituțiile noastre un efort, nu prea mare”, a conchis directorul AJOFM Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button