News

Profesorii care corectează lucrările la bacalaureat și evaluarea națională primesc mai mulţi bani

Profesorii care corectează lucrările la bacalaureat și evaluarea națională primesc mai mulţi bani. Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat vineri ordinul prin care cresc sumele acordate tuturor celor care se implică în derularea examenelor și a concursurilor naționale.

Vor crește și sumele pentru personalul implicat în comisiile pentru organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal, profesional și dual și în comisiile din cadrul examenelor de absolvire/certificare a calificării profesionale.

Media creșterilor este de 30% față de anul 2022, pentru toate tipurile de activități din cadrul comisiilor, conform stiripesurse.ro.

Majorările sunt următoarele:

  • În cadrul evaluării naționale a absolvenților clasei a VIII-a 2023, norma actuală de plată prevede suma de 15 lei/lucrare corectată. În 2022 era 11 lei/lucrare corectată.
  • În cadrul examenului național de bacalaureat 2023, norma actuală de plată prevede suma de 18 lei/lucrare corectată. 14 lei/lucrare corectată era în anul 2022.
  • Pentru profesorii asistenți la evaluarea națională, normele prevăd suma de 145 de lei/zi, față de 110 lei în anul 2022. Pentru profesorii asistenți în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, normele prevăd suma de 157 de lei/zi, față de 120 de lei/zi în anul 2022.
  • Normele de plată detaliate pentru fiecare tip de activitate/comisie, pot fi consultate aici.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button