Politică

Probleme cu bugetul la Motru. “Nu vom putea funcționa”

Bugetul celui de-al doilea municipiu al județului Gorj, Motru, a fost grav afectat de măsurile de austeritate luate de guvernul Ciolacu.

Primarul Cosmin Morega susține că bugetul pe 2024 al Primăriei Motru a fost diminuat cu 10 milioane de lei din cauza măsurilor de austeritate. Edilul afirmă că, în aceste condiții, municipalitatea nu va putea funcționa.

Nici salariile angajaților nu vor putea fi acoperite pentru toată perioada anului.

“Formula de calcul pe care o folosesc dumnealor ne-a afectat și pe noi. Căutăm în continuare variante pentru a închide bugetul. La ora actuală, ne lipsesc 10 milioane de lei. Nu știu care va fi până la urmă soluția (…) Nu vom putea funcționa, nu vom putea asigura salariile pe tot anul, ar trebui să renunțăm la anumite investiții pe care le avem în derulare”, susține Cosmin Morega. Edilul afirmă că s-a mai confruntat cu probleme similare în anul 2021, la scurt timp după ce a preluat mandatul de primar. Atunci, a luat măsuri de reducere a cheltuielilor. Acum, nu știe ce să facă pentru a asigura funcționarea primăriei. Cosmin Morega îl contrazice pe senatorul PNL, Ion Iordache, care a acuzat că PSD nu a făcut demersuri pentru a sprijini municipiul Motru. Edilul social-democrat dă exemplul sumelor care au venit, pe final de an, la UATAA, sau bani alocați pentru extinderea rețelei de gaze și un nou aparat RMN.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button