News

Preotul Pimen Vlad are sfaturi matrimoniale şi o terapie de cuplu bisericească inedită

Părintele Pimen vine cu sfaturi matrimoniale într-un moment în care tot mai multe cupluri se despart: 'Toate au ajuns de unică folosinţă'

Preotul Pimen Vlad are sfaturi matrimoniale şi o terapie de cuplu bisericească inedită care chiar ar putea da roade în caz de probleme în căsnicie.

Părintele Pimen Vlad a explicat ce trebuie să facă un cuplu pentru a nu se ajunge la despărțire. „Înainte dacă ți se rupeau papucii te duceai la cizmar și ți-i repara. Dacă ți se rupeau ciorapii îi cârpeai și haina la fel. Adică, orice se repara. Dacă te certai cu nevasta găseai o cale și te împăcai. Te duceai la părinți, la preot și discutai. Deci, se găsea o cale și te împăcai. Acum, toate au devenit de unică folosință, toate le aruncăm.”, a spus părintele Pimen.

„Dacă s-au rupt ciorapii îi aruncăm la coș, la fel și hainele. Dacă te-ai certat cu nevasta te desparți. Toate au ajuns de unică folosință. Noi am început să fim în permanență egoiști, doar la noi să ne gândim și gândim astfel: Ne-am certat, nu are decât să se ducă! Dar nu ne gândim la suferința celuilalt și să ne gândim Hai să renunț eu, hai să renunți tu, hai să vedem ce cale găsim!”, a spus părintele Pimen.

„Mulți îmi spun: Părinte, nu mai găsim nicio cale de împăcare! Eu le spun că există. Luați fiecare o foaie mare și scrieți ce pretenții aveți unul de la celălalt. Apoi, schimbați-vă foile și vedeți ce puteți accepta de acolo. Și vor spune ce vor unul de la celălalt și negociezi: Eu sunt de acord cu asta și tu ești de acord cu una de la mine! Și chiar de nu reușești la toate, dar dacă la o parte cedezi tu, la o partea cedează ea.”, a spus părintele Pimen.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button