Politică

Prefect: Campionii la „neinvestirea” banilor sunt Primăria Târgu-Jiu și Consiliul Județean Gorj

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, anunță că va face publică, în perioada următoare, lista cu excedentele bugetare înregistrate de toate primăriile din județ.

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, nu înțelege de ce Primăria Târgu-Jiu nu a reușit să cheltuie, în 2023, banii primiți de la guvern pentru reabilitarea acoperișului afectat de cutremure.

Reprezentantul guvernului în teritoriu afirmă că municipalitatea a încheiat anul trecut cu un excedent bugetar de 67 de milioane de lei.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că 45 de milioane de lei, din această sumă, sunt banii primiți de la guvern pentru a repara pagubele produse de cutremure, în municipiu.

„Nu înțeleg de ce s-a ajuns ca acești bani să nu fie cheltuiți în termenul prevăzut. În martie, aprilie banii au fost în cont. Până acum, nu s-a reușit cheltuirea lor?”, întreabă Iulian Popescu. Prefectul județului anunță că va face publică, în perioada următoare, lista cu excedentele bugetare înregistrate de toate primăriile din județ. “O să vă punem și la dispoziție lista tuturor excedentelor bugetare pe care noi le-am solicitat Direcției Finanțelor Publice. Acolo o să vedeți care sunt primarii gospodari, unde se fac investiții, unde se cheltuie banii în interesul cetățenilor. Campionii, cu ghilimele de rigoare, la neinvestirea acestor bani, bani disponibili pe care îi au în cont, sunt Primăria municipiului Târgu Jiu, cu 670 de miliarde de lei vechi, și Consiliul Județean Gorj, care are 1.090 de miliarde de lei vechi, undeva la 24 de milioane de euro excedent bugetar. Banii aceștia nu au putut fi cheltuiți în anul 2023, ceea ce este mare păcat, pentru că există atâtea obiective de investiții atât în municipiul Târgu Jiu, cât și în tot județul Gorj și, din păcate, incapacitatea de a cheltui acești bani în investiții de interes pentru cetățeni arată performanța managerială a conducerii acestor instituții”, a precizat prefectul județului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button