News

Polițiștii vor protesta pentru a scoate pensiile militare din PNRR

Polițiștii vor protesta, săptămâna viitoare, pentru a scoate pensiile militare din PNRR, potrivit Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Începând de luni, 26 iunie, timp de 3 zile, între orele 12.00 – 14,00, SNPPC va organiza proteste, în Parcul Izvor, întrarea de la Camera Deputaților.

Revendicări

Principalele revendicări:

  • scoaterea pensiilor militare din PNRR (unde au fost asimilate, ambiguu și fără temei, cu cele 6 sisteme de pensii de serviciu gestionate de Casa Națională de Pensii Publice). Parlamentul și Guvernul nu trebuie să ignore faptul că pensiile militarilor și polițiștilor români, asemenea celor ale omologilor din statele NATO/UE, datează de foarte mulți ani și sunt fundamentate pe riscurile profesionale, complexitatea și importanța socială a misiunilor derulate în interes național, european și internațional, pe speranța de viață mai redusă față de alte domenii de activitate, pe incompatibilitățile si interdicțiile impuse prin lege etc.;
  • actualizarea sporurilor, indemnizațiilor și a compensației pentru chirie la valorile din Legea-cadru a salarizării 153/2017, nu la cele de acum 14 ani, adică din 2009.

Interes scăzut pentru școlile de poliție

Urmare unor poliici nefericite în sistemele de salarizare și de pensionare în poliție s-au petrecut o serie de schimbări:

  • autoritatea instituțiilor statului s-a degradat,
  • deficitul de personal din SAOPSN a ajuns la aprox. 50.000 de oameni (polițiști, polițiști de penitenciare, militari, personal contractual),
  • Interes scăzut pentru școlile de poliție
  • numărul demisiilor a crescut an de an,
  • calitatea serviciului public prestat în folosul cetățenilor, al statului și al societății, în ansamblu, s-a tot diminuat.

„Vă așteptăm, în număr cât mai mare, la Camera Deputaților! Dreptul la un salariu decent și la o pensie militară de stat ne privește pe toți, indiferent dacă suntem la începutul sau la finalul carierei, sub Drapel, în slujba țării!“, potrivit SNPPC.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button