NewsȘtiri

Patronul unui restaurant din Stănești, amendat de ITM!


Inspectorii
de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 27 februarie-10 martie 2023 un număr de 44 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 136.500lei și trasate 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator cu sediul social în comuna Stănești, având domeniu de activitate restaurante, a fost sancționat săptămâna trecută cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă.

De asemenea, în perioada 09 februarie-10 martie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins acțiuni de verificare și control în cadrul Campaniei Naționale privind verificarea modului în care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Au fost verificați 16 angajatori.

George Octavian Romanescu, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj: ,,Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button