O româncă s-a îmbogățit de pe urma sarmalelor vândute în Anglia!
În urmă cu patru ani, Oana Smeu s-a mutat în Marea Britanie împreună cu soțul și cei patru copii.
Dorind să contribuie la bugetul familiei, și-a transformat pasiunea înte-o afacere inedită. A început prin a găti într-o bucătărie de câțiva metri pătrați rețete tradiționale românești, în principal, sarmale, iar cu timpul, a ajuns una dintre cele mai căutate bucătărese din Anglia.
Ne-am mutat în Anglia, în 2020. Aveam un copil mic, de trei luni, indemnizația era mai mică decât în România și, atunci, se simțea lipsa salariului meu.
Așa m-am apucat să fac sarmale. Aici nu aveam de unde mânca ceva tradițional la restaurant, dar ne era poftă de ciorbă rădăuțeană, de ciorbă cu perișoare și așa am zis să mă apuc de gătit. Când am făcut botezul mezinei, Maria, am văzut întâmplător, pe internet, fotografii cu platouri cu mâncare tradițională și atunci am decis să organizăm noi întregul botez.
Așa am făcut singură, în bucătărie, platouri, le-am așezat frumos, am făcut sarmale, friptură. Nu eram sigură că invitații vor fi deschiși la mâncarea mea tradițională, dar au rămas impresionați. Apoi, câteva luni mai târziu, mi-a venit ideea să postez fotografii pe grupurile de români, din Anglia, că fac sarmale. Prețul era de o liră pentru o singură sarmală.
Mulți m-au luat în râs, dar eu nu i-am luat în seamă. Două zile mai târziu, m-am trezit că îmi vin oameni acasă, să-mi cumpere sarmalele, și am făcut 1.600 de lire doar în acele două zile. Aceia au fost primii mei bani făcuți din sarmale”, a declarat Oana Smeu, administrator „Romanian goodies by Oana”, potrivit bzi.ro.