Tehnologie

Noul mod prin care îți este spionat telefonul

Oamenii pun multă, poate, prea multă încredere în telefonul din dotare. Practic, îl folosim pentru a face plăți, a lucra și a nota visele ciudate de aseară, printre multe altele.

Dar, din păcate, telefonul pot fi și folosit pentru a fi spionați, iar un nou studiu realizat de cercetătorii de la MIT a dezvăluit cum profită hackerii de senzorul de lumină al unui telefon pentru a urmări și reconstrui activitatea utilizatorului.

Senzorii de lumină ambientală sunt utilizați de telefoane pentru a detecta nivelurile de lumină din jur și pentru a regla luminozitatea în consecință, dacă aceasta este setată pe ajustare automată. În timp ce alte caracteristici ale telefonului necesită permisiunea utilizatorului pentru a avea acces la ele, cum ar fi camera sau microfonul, senzorii de lumină de obicei nu o cer.

Cum îți ții telefonul departe de ochii curioșilor

Principalul obiectiv este software-ul: ei recomandă restricționarea accesului la senzorii de lumină ambientală, astfel încât utilizatorii să dea permisiunea în aceeași manieră ca și în cazul cererilor pentru cameră sau microfon. Ei sugerează, de asemenea, impunerea unui plafon asupra capacităților senzorilor, menținând precizia și viteza la un nivel suficient de redus pentru a preveni imagini cu rezoluție înaltă, și plasarea senzorului pe partea dispozitivului unde nu poate detecta gesturile.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button