Societate

Noi vești legate de reabilitarea Prefecturii Gorj

O asociere de două firme din Cluj Napoca se va ocupa de lucrările de proiectare pentru reabilitarea Prefecturii Gorj, afectată de cutremurele din 2023.

Reprezentanții celor două societăți care se vor ocupa de lucrările de proiectare pentru reabilitarea Prefecturii Gorj, afectată de cutremurele din 2023, au venit deja la Târgu-Jiu pentru scanarea clădirii și identificarea spațiilor.

Potrivit prefectului de Gorj. Virgil Drăgușin, etapa de proiectare ar urma să dureze circa 5 luni, urmând ca apoi Compania Națională de Investiții să scoată la licitație execuția lucrărilor.

“Compania Națională de Investiții a licitat lucrările de proiectare ale acestei clădiri. Astăzi, chiar au sosit reprezentanții unui consorțiu de firme din Cluj Napoca, care încep lucrările de identificare a spațiilor, de scanare a clădirii și tot ceea ce înseamnă lucrări necesare pentru faza de proiectare. Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții acestor firme, toate lucrările vor dura circa 5 luni de zile, urmând ca, după aceea, proiectul să intre în faza de aprobare în cadrul comisiilor de la Compania Națională de Investiții.

În vederea executării lucrărilor, în funcție de ce vor decide la faza de proiectare, ulterior va fi scoasă la licitație construcția. Este vorba de o asociere de 2 firme din Cluj Napoca, Firma SC Poiect Line SRL și firma SC Constructions Zone SRL. Îmi spuneau reprezentanții acestor firme că au inclusiv servicii de execuție, dar procedura va trebui făcută de Compania Națională de Investiții”, spune reprezentantul guvernului în teritoriu.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button