News

Muncitorul care a căzut de pe acoperișul primăriei Hunedoara a murit

Muncitorul care a căzut de la circa 8 metri de pe acoperișul Primăriei Hunedoara în data de 2 martie a murit la un spital din Timișoara. Firma la care bărbatul muncea fără forme legale de angajare va răspunde penal pentru decesul acestuia. Între timp, ITM Hunedoara a dat amenzi de 116.000 de lei.

Sediul Primăriei Hunedoara este reabilitat printr-un proiect european. Firma care a câștigat licitația a încheiat la rândul său un contract de colaborare cu o societate comercială din Covasna.

În data de 2 martie, unul dintre muncitorii aduși de această din urmă firmă a căzut de la circa 8 metri înălțime, de pe acoperișul Primăriei. Bărbatul a fost transportat la spitalul din Hunedoara și apoi transferat la o unitate medicală din Timișoara.Cu toate eforturile medicilor, bărbatul a decedat.

Între timp, inspectorii ITM Hunedoara au constatat că firma folosea cinci muncitori care nu aveau forme legale de angajare, motiv pentru care Inspecția Muncii a aplicat amenzi de 116.000 de lei și continuă verificările ca să vadă dacă lucrătorii au beneficiat de echipament corespunzător.

Toate informațiile vor fi transmise apoi Parchetului, care a decis deja un dosar penal privind accidentul de muncă de la Hunedoara, iar ancheta va arăta cine va răspunde penal pentru decesul bărbatului în vârstă de 41 de ani.

Sursa: europafm.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button