Eveniment

Mizerie de nedescris într-o brutărie din Gorj! Patronul a primit o amendă colosală

În perioada 01 – 12.02.2024, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale şi verificări în obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în mai multe localității din  Gorj.

Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au controlat o serie de magazine, farmacii şi restaurante în ultimele zile.

În urma verificărilor care au urmărit modul de prelucrare, transport şi comercializare a produselor alimentare, una dintre brutăriile controlate a fost închisă. Din cauza lipsei de igienă, inspectorii au propus suspendarea activităţii acestei unităţi.

„A fost aplicată o amendă în valoare de 50.000 lei la o brutărie şi interzicerea desfășurării activității, pentru funcționarea fără obținerea înregistrării din partea D.S.V.S.A. Gorj; în plus, starea de igienă era necorespunzătoare, aparatura tehnologică şi frigorifică, ustensilele şi suprafețele de lucru prezentând acumulări de murdărie şi urme de rugină; nu existau facilități pentru spălarea şi uscarea igienică a mâinilor, nu exista sursă de apă caldă; materiile prime erau depozitate necorespunzător într-un spațiu neigienizat; navetele cu produs finit erau neigienizate, mijloacele de transport erau neînregistrate şi nu erau igienizate; nu au fost efectuate analize ale produselor fabricate; nu a fost pus la dispoziție un raport de producție pentru produsele obținute în unitate”, se arată într-un comunicaat de presă al DSVSA Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button