Societate

Mii de procese pentru recalcularea pensiilor. Lider: Oamenii au fost furați

Aproximativ 7700 de procese pentru recalcularea pensiilor au fost deschise, în ultimele luni, de avocații contractați de Federația Națională a Muncii.

Federația Națională a Muncii continuă să organizeze întâlniri cu avocați pe tema recalculării pensiilor. Mii de persoane din mai multe județe, inclusiv mineri și energeticieni au dat în judecată, în ultimele luni, Casa de Pensii.

Președintele FNM, Constantin Crețan, susține că, până acum, nu a fost pierdut niciun proces. În schimb, au fost înregistrate 340 de decizii favorabile. Liderul sindical spune că prin aceste procese s-a descoperit că mulți angajatori n-au plătit contribuțiile către stat, pentru perioade cuprinse între 2 și 13 ani.

“Acum, avem o solicitare și în județul Timiș, sunt undeva la 7600-7700, încă nu le-am contabilizat în ultima perioadă, pentru faptul că vrem să facem dreptate în continuare nu numai minerilor și energeticienilor, ci și tuturor pensionarilor care fac parte din organizația noastră. Avem cadrele militare, și aici se regăsesc militarii, care au fost furați la pensii și nu în ultimul rând chiar și cadrele militare care au lucrat în penitenciare, cei din CFR și cei din Petrol. Deci, avem mari probleme, dar guvernarea încearcă să rezolve aceste chestiuni printr-o lege nedreaptă pe care vor s-o aplice din luna septembrie. De asta ne și grăbim să avem acțiunile în instanță până intră legea în vigoare, deoarece toate dosarele se vor judeca pe legea actuală.

Sunt peste 340 de decizii favorabile în toate județele. N-am pierdut niciun proces, cu mici excepții în care e vorba de niște recalculări pentru care au lipsit anumite adeverințe, dar recalculăm pensia oamenilor și o să cerem din nou acțiune judecătorească, pentru că oamenilor le lipsesc contributivități neplătite de către unitățile din minerit și energie. Sunt oameni care au lipsă la contributivitate 13 ani, între 2 și 13 ani contributivități neplătite. Le facem recalcularea la pensii și după aceea dăm în judecată toate unitățile care n-au plătit contributivitățile, pentru că oamenii au fost furați și, din punctul meu de vedere, aceia care n-au făcut plățile la stat, contabili și directori ar trebui să răspundă penal”, a precizat Constantin Crețan.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button