Mii de angajați români vor primi bani în plus la salariu! Veniturile cresc cu zeci de procente
Mii de angajați români vor primi bani în plus la salariu.
Noi măriri de salarii pentru încă o categorie de bugetari. Este vorba despre angajații Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură.
Proiectul prin care veniturile angajaților unităților din subordinea APIA vor fi majorate va fi votat astăzi în Parlament.
Astfel, angajații APIA vor fi plătiți la nivelul personalului din aparatul central. Mai mult decât atât, personalul contractual și funcționarii publici, atât din APIA cât și din subordonate, vor primi spor pentru condiții de muncă periculoase sau vătămătoare.
Proiectul a trecut deja de Senat și este pe ordinea de zi a ședinței de la Camera Deputaților, care este for decizional.
Mii de bugetari au primit salarii mai mari
Noile majorări vin după ce, săptămâna trecută, parlamentarii au adoptat un alt proiect de lege prin care au mărit salariile angajaților ANI cu 25%. Aceștia au primit spor de salariu pentru încărcătură neuropsihică.
Așadar, salariile acestora vor crește cu 25% în urma acordării sporului, după ce proiectul a trecut de Camera Deputaților.
La doar o zi după această decizie, au crescut și salariile celor care lucrează cu fonduri europene și se ocupă de proiecte PNRR. Aceștia vor primi în plus la salariu sporuri de până la 50%.
Fericiți sunt primarii, viceprimarii, președinții de consilii județene care primesc bani în plus și care așteaptă și alte creșteri de salariu după ce Curtea Constituțională a dat undă verde unei legi din Parlament.
Iar majorările continuă! Pentru că toți angajații de la stat, potrivit unui amendament depus la un proiect de lege, ar urma să primească, de asemenea, și acest spor pentru condiții vătămătoare.
Întrebat, la Antena 3 CNN, cum se va crea un echilibru în legea salarizării în condițiile în care din ce în ce mai mulți angajați de la stat primesc venituri mai mari, Marius Budăi, susține că ”Parlamentul este cel care ia deciziile”.
”Parlamentul este suveran și Executivul face ce spune Parlamentul. Deci nu putem noi să oprim Parlamentul să legifereze, nici constituțional.
Vom discuta atunci când construim legea salarizării și vedem la ce concluzii ajungem!”, a spus Marius Budăi.