News

Mama unui afacerist din Gorj, demolează un simbol al Bucureștiului pentru a construi un complex rezidențial

Cu ani în urmă, mulți români obișnuiau să își invite iubitele sau prietenii la o ieșire în oraș, iar unul dintre locurile preferate era celebrul restaurant "Doi Cocoși" din București. Însă astăzi, terenul pe care se află acest restaurant este deținut de mama lui Cristi Borcea, de loc din Crușeț, Gorj, și Gigi Nețoiu, care au anunțat că intenționează să demoleze "Doi Cocoși".

Cu aproape 100 de ani în urmă, într-o perioadă în care pe malul lacului Străulești erau puține construcții, un antreprenor a luat decizia de a construi un han. Acest han avea să devină ulterior un restaurant celebru, frecventat de nomenclatura comunistă încă din 1979. Sub motto-ul „lucru românesc bine făcut!”, faimosul „Doi Cocoși” a intrat în conștiința bucureștenilor, în special a celor din Sectorul 1, ca fiind un restaurant cu specific tradițional românesc, notează Playtech.

Cunoscut ca un restaurant cu două stele și inclus într-un top al celor mai bune localuri din București după 1990, proprietarul inițial al restaurantului, care se ocupase de local pe vremea comuniștilor, a devenit ulterior și proprietarul acestuia, încercând să mențină calitatea serviciilor și a preparatelor culinare la aceleași standarde.

Cu toate acestea, conform unor documente, mama lui Cristi Borcea a devenit asociată în cadrul firmei care deținea localul și terenul pe care a fost construit restaurantul „Doi Cocoși”. Astfel, conform Registrului Comerțului, Elena Borcea apare ca acționară la Complexul Turistic Internațional Doi Cocoși SRL, firmă deținută până la încarcerarea sa. Acesta a fost una dintre afacerile care l-au îmbogățit pe Cristi Borcea, alături de multe alte firme în care aceasta apare ca și acționară, conform informațiilor de la Libertatea.ro.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button