Societate

Lider SMEO, acuzat că este” propagandistul” lui Burduja și Plaveti

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, acuză că președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, este” propagandistul” lui Burduja și Plaveti.

Constantin Crețan a reacționat după ce Jan Popescu a anunțat, după întâlnirea liderilor federațiilor, de joi, cu ministrul Energiei, că președintele directoratului CE Oltenia a primit sarcină de la Sebastian Burduja să găsească soluții pentru majorarea veniturilor minerilor și energeticienilor.

Președintele Federației Naționale a Muncii acuză că marii lideri sindicali sunt” înregimentați politic”.

În plus, afirmă că președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, este” propagandistul” lui Burduja și Plaveti.

Liderul FNM atrage atenția că angajații CEO vor pierde din nou grupa de muncă, dacă liderii federațiilor vor fi de acord cu introducerea sporurilor în salariul de bază.

„Până la urmă, i-a plasat responsabilitatea (nr. ministrul) lui Plaveti. Liderii de sindicat, dacă îi analizăm pe fiecare în parte, fiecare este înregimentat politic. Au fost la dreapta lui Virgil Popescu, acum, se află la dreapta lui Sebastian Burduja. Ați văzut declarațiile lui Jan Popescu, de la SMEO, sindicatul galben, care este propagandistul de serviciu al lui Burduja și Plaveti. Mie îmi este rușine cu asemenea mișcare sindicală și, cu asemenea, lideri care cunosc destul de bine planul de restructurare și care și-au dat acordul pentru acel plan. Ministrul i-a dat responsabilitatea lui Plaveti și caută soluții pentru a se pierde drepturi. Vor să-i ducă în eroare pe salariați, oferindu-le un salariu de bază mai mare prin introducerea drepturilor în salariul de bază. Introducând drepturile în salariul de bază se pierde, din nou, grupa de muncă. Deci, artificial crește salariul omului, dar nu câștigă nimic, introducând sporurile în salariul de bază. Ei au mai introdus sporurile în salariul de bază și a trebuit să luptăm doi ani de zile pentru a obține, din nou, grupa de muncă prin Legea nr.197. Cu procesele pe Legea nr.197 stăm foarte bine. Cel mai avansat cu ele suntem în Valea Jiului și la Mehedinți. Merge mai greoi la Târgu-Jiu, termenele sunt foarte lungi”, a conchis Constantin Crețan.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button