Societate

Lider din CE Oltenia, revoltat. Un deputat de Gorj l-a scos din sărite

Lider sindical de la Termocentrala Ișalnița, Nicușor Văduva, îl acuză pe deputatul PNL Gheorghe Pecingină că l-ar fi jignit pe liderul Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, în Comisia de Muncă.

Nicușor Văduva șare la gâtul deputatului PNL Gheorghe Pecingină. Liderul sindical de la Termocentrala Ișalnița afirmă că, marți, în Comisia de Muncă din Camera Deputaților, parlamentarul l-ar fi jignit pe vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu. Nicușor Văduva îl critică pe Gheorghe Pecingină pentru că a sugerat că decizia de amânare a dezbateri pe PLx 618/2022, cel de-al treilea proiect pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie, ar fi fost luată din cauza afirmațiilor făcute de liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia. “M-a deranjat atitudinea unui deputat de la PNL, care a spus că această amânare a fost din cauza domnului Mitrescu și a domnului Manu Tomescu, că, vezi Doamne, au pus niște întrebări care nu trebuiau puse. Ceea ce nu este adevărat, pentru că eu, împreună cu colegul de la Craiova 2, Cristi Vasile, am avut invitația de la grupul parlamentar PSD Dolj, a venit cineva și ne-a preluat, am intrat într-o antecameră, unde se strânseseră parlamentarii și ne-a ajuns la urechi faptul că o să respingă. Nicidecum că o să mai amâne. Din discuțiile dumnealor, am dedus că nici nu se va discuta și că se va respinge, dar am zis că poate n-am înțeles noi bine. Decizia de amânare era luată dinainte de a începe ședința”, spune Nicușor Văduva.

Reproșuri la adresa lui Pecingină.

Nicușor Văduva susține că după ședința Comisiei de Muncă i-a reproșat lui Gheorghe Pecingină atitudinea pe care a avut-o la adresa lui Manu Tomescu. “Când a luat cuvântul Manu Tomescu, domnul Pecingină s-a întors către colegii dumnealui și le-a spus că vorbește cel mai prost om pe care l-a întâlnit în viața lui. Chiar acestea sunt cuvintele. Nu mi-a venit să cred, când am auzit așa ceva, și a mai spus că are 25 membri de sindicat și nu știe altceva să facă decât să agite. Mă uitam la parlamentari, la colegii dumnealui și îi dăduseră dreptate, pentru că nu ne cunoșteau pe noi. A mai zis pe acolo că unde au fost sindicatele, de s-au pierdut grupele, de parcă nu știa cum am fost forțați, amenințați să semnăm să pierdem acele grupe. După ce s-a terminat ședința, nu am răbdat și m-am dus să-i spun de ce a făcut așa și a spus așa despre Tomescu și a spus care e problema, ce am spus îmi asum și susțin. I-am reproșat că e foarte urât din partea unui deputat ales de gorjeni să scoți asemenea vorbe urate împotriva unui cetățean de-al tău care poate chiar te-a votat”, a conchis liderul sindical.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button