Societate

Lider din CE Oltenia: Nu există obiectiv în companie neamanetat la bănci

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, acuză că șefii Complexului Energetic Oltenia vor să ia un nou împrumut de la bănci “pe spatele amărâților”.

Constantin Crețan a reacționat după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia Complexul Energetic Oltenia vrea să ia un nou împrumut de la bănci în valoare de 200 de milioane de euro.

Președintele Federației Naționale a Muncii se întreabă dacă CEO vrea împrumut de la bănci, de aproape 200 de milioane de euro, pentru noile SPV-uri prin intermediul cărora se dorește construirea de parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze.

Liderul FNM susține că CE Oltenia este amanetat la toate băncile, iar acum vrea să ia din nou împrumuturi, fiind “în stare de faliment”.

“Dacă vă uitați pe situații, Complexul Energetic Oltenia este amanetat la toate băncile, acum, vrea să ia din nou împrumuturi, fiind în stare de faliment, de fapt. (…) Vor să vândă activele pe prețuri de nimic, iar creanțele să fie preluate de niște șmecheri și achitate. Pentru ce să ia credite? Pentru SPV-urile pe care le fac ei? Pentru ce anume le trebuie credite bancare pe spatele amărâților? Dacă luați lista cu băncile creditoare, nu există obiectiv în Complexul Oltenia neamanetat la bănci.

Acum își vând hotelurile, inclusiv pe cel de la Rânca, care a fost acaparat în urma ilegalităților pe care le-a făcut mișcarea sindicală și Complexul Energetic Oltenia, luând anumite obiective. Complexului Energetic Oltenia îi mai trebuiau doar case de toleranță pe lângă hoteluri și restaurante. Obiectul nostru de activitate nu erau restaurantele și cantinele pentru protocolul așa zișilor oameni care conduc Complexul Oltenia care stau în birouri. (…) Dacă statul român garantează credite pentru o societate care este furată, înseamnă că am înnebunit”, a precizat liderul sindical.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button