Societate

leana Panduru din Baia de Fier duce tradiția mai departe! Produsele ei au primit atestat montan

Ileana Panduru născută la Novaci, într-o familie de oieri, măritată la Baia de Fier a reușit să ducă tradiția mai departe, dar și să o dezvolte. Monica Panduru a reușit să ateste cinci produse montane, brânza de burduf, unt, urdă, telemea sau laptele covăsit pe care le produce după rețetele primite din generație în generație.
„400 de oi, 40 de vaci, 5 produse atestate ca produs montan în Baia de Fier-o viață petrecută de mic copil în preajma animalelor.
Este povestea, pe scurt a Monicăi Ileana Panduru. Născută la Novaci, într-o familie de oieri, măritată la Baia de Fier tot într-o familie asemenea. Nu concepe să facă altceva, decât să ducă tradiția mai departe și să se dezvolte. Și pentru că face asta de-o viață, se străduiește ca produsele sale să ajungă pe masă la cât mai mulți oameni.
Fie că sunt turiștii care servesc masa la pensiunile din zonă, fie că sunt cei care tranzitează zona și o găsesc în weekend la chioșcul din centrul comunei, fie că vin direct acasă, Monica Panduru îi așteaptă pe toți cu aceiași bucurie în privire.
Calitatea produselor sale este certificată prin atestatul de „produs montan” pentru brânza de burduf, unt, urdă, telemea sau laptele covăsit pe care le produce.
Baia de Fier este una dintre stațiunile de interes local ale Gorjului unde obiceiurile și produsele tradiționale sunt la mare preț. Este zona unde puteți găsi mâncăruri tradiționale preparate cu produse locale aproape în toate pensiunile de aici. Și vorbim de circa 100”, așa este descrisă povestea gorjencei pe pagina „Visit Baia de Fier”.
Monica Panduru își dorește să deschidă și un Punct Gastronomic Local. Așa, oaspeții care-i vor trece pragul vor fi și mai aproape de produsele sale.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button