NewsȘtiri

Isteria petardelor și a artificiilor la Târgu Jiu. Poliția a confiscat zeci de kilograme

La data de 30 decembrie, în baza planului național ”Pirotehnic 2023-2024”, polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, s-au deplasat în municipiul Târgu Jiu, în zona parcării unui supermarket, unde au constatat că un bărbat de 46 de ani, din localitate, deținea fără drept și fără a fi autorizat, în interiorul unei autoutilitare, 7 baterii de artificii cu 49 focuri, și 3 baterii de artificii cu 36 focuri fiecare, toate din categoria F2.

Astfel, toate cele de 20 kg de articole pirotehnice au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În baza aceluiași plan de acțiune, polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat la un punct de lucru ce aparține unei societăți comerciale, din Târgu Jiu, ocazie cu care au identificat o femeie de 37 de ani, din localitate, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoria F2, interzise la deținere și comercializare, fiind identificate 9 baterii de artificii.

Articolele pirotehnice în cantitate totală de aproximativ 20 kg, au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button