Cultură

Începe Brâncușiana Copiilor 2023

Vineri, 17 martie a.c., cu începere de la ora 10.00, la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea” va avea loc vernisajul expoziției-concurs „Brâncușiana copiilor”, ediția 2023. Concursul a fost organizat la nivel județean de  Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Cercul metodic al profesorilor de arte vizuale din Gorj și Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Liga Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Concursul a fost lansat la începutul acestei luni, cu tema „Zborul”, una dintre temele dragi marelui nostru sculptor Constantin Brâncuși.

Competiția, organizată anual, se adresează elevilor din învățământul preuniversitar (preșcolar, primar, gimnazial, liceal și vocațional, din Palate și Cluburi ale elevilor, Școli populare de artă), elevilor proveniți din categorii dezavantajate, dar și cadrelor didactice din județul Gorj.

Un impediment în desfășurarea normală a concursului de anul acesta a fost succesiunea săptămânilor de activitate didactică online (Săptămâna Altfel și Săptămâna Verde), cauzate de apariția mișcărilor tectonice din județul Gorj, de la mijlocul lunii februarie.

Cu toate acestea, concursul s-a bucurat de o participare importantă, prin implicarea directă a profesorilor de arte vizuale.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button